Aasiassa pörssitaulu punaisena

pitka_tie_1000px

Aasian pörsseissä on tänään keskiviikkona käyty osakkeilla kauppaa laskevin kurssein.

Lähtökohtaisesti tämä on hyvä uutinen, mutta miksi? Eikö tämä tarkoita sitä, että sijoittajat ovat huolissaan yritysten näkymistä. Onko mahdollista, että yritykset eivät enää tänään ole yhtä arvokkaita kuin eilen? Onko varmaa, että tulevaisuudessa kurssit nousevat? Nämä ovat erinomaisia kysymyksiä. Joku on epäillyt, että sivuutan nämä ja vain ostan sokeasti laskevia osakkeita.

Minä kysyn näitä samoja kysymyksiä, mutta kysyn niitä jo silloin, kun kurssit ovat iloisessa nousussa. Voinko maksaa suosikkipankistani hinnan x? En voi, koska tuolla hinnalla en voi olla varma, että saan rahani takaisin ja kohtuullisen tuoton. Jos hinta laskee selvästi, hinta 0,5x tarjoaa turvan pääomalle ja hyvän tuoton.

Varovaisuus riskisijoittamisessa on yhtä kuin riskin kunnioittaminen. Ja tätä täytyy harjoittaa joka päivä. Ei fiksu sijoittaja ala harjoittamaan varovaisuutta juhannuksena, kun on lukenut lehdestä Brexit-uutisen.  Varovaisuus heijastuu jokaiseen päätökseen. Jokaisena päivänä.

Olen varovainen myös tänään. Tiedän, että minulle tulee kymmeniä ideoita, joihin voisin sijoittaa. Suurimmalle osalle niistä minun täytyy uskaltaa ja jaksaa sanoa ei.

Ei kuitenkaan ole varomatonta tehdä uusia riskisijoituksia, jos hyvä yhtiö on tarjolla hyvään hintaan (tai osakeindeksi on kohtuuhintainen). Katsotaan , mitä päivä tuo tullessaan.

 

Jaa:

Color Skin

Nav Mode