Buffett (Berkshire) vähensi omistustaan IBM:ssä

Berkshire Hathawayn huomisen yhtiökokouksen edellä Buffett ilmoitti, että Berkshire on myynyt kolmasosan omistuksestaan teknologiayhtiö IBM:ssä. Itsellänikin on IBM:n osakkeita, pitäisikö nyt myydä ainakin osa osakkeista?

ibm-4-5-2017

Vuoden 2016 lopussa Berkshire Hathaway oli IBM:n suurin omistaja yli 80 miljoonalla osakkeella, mutta nyt Buffett ilmoitti, että omistus on vähentynyt 50 miljoonaan osakkeeseen.

Myyntipäätös on tuskin tehty hetken mielijohteesta, joten Buffettin ja Mungerin arvio IBM:n tulevaisuudesta on uuden tiedon valossa selvästi aikaisempaa pessimistisempi (tai vähemmän optimistisempi). Tämä myyntipäätös saa minutkin miettimään muutoksia omaan salkkuuni (pitäisikö myydä tai kurssin laskiessa ostaa lisää IBM:n osakkeita).

Kun tein päätöksen sijoittaa IBM:n osakkeeseen, Buffettin ostopäätöksellä oli oma vaikutuksensa päätöksen taustalla. Minun oli helpompaa ostaa, kun menestynyt sijoittaja oli ostanut ensin. Vastuu päätöksestä on kuitenkin minulla.

Kun katson IBM:n tulevaisuutta, näen yhä yhtiön, jolla on hyvä mahdollisuus menestyä paremmin kuin pörssin keskinkertainen yhtiö. Omistamalla IBM:n osakkeitta pitkäjänteisesti on mielestäni yhä perusteltua odottaa hyvää pitkän aikavälin tuottoa. Siksi en ole ryntäämässä myymään omistustani, vaikka otankin tiedon Buffettin päätöksestä vakavasti.

 

 

 

Jaa:

Color Skin

Nav Mode